söndag 22 april 2007

Stenläggning i växthuset

I stort sett hela dagen har ägnats åt att lägga stengolvet i växthuset. Vi började med att lägga på ett tunnt lager stenmjöl (ca 3 cm), vägde av, vattnade med en tunn vattenstråle för att det skulle packa sig. Sedan var det "bara" att lägga rad efter rad med sten. Vi gjorde sektion för sektion för att vi inte skulle behöva gå i det stenmjölet som vi vägt in och packat.



Mot kvällningen var det dags att foga stenen med en produkt som heter MakPak som man sopade ner i fogarna mellan stenen, och sedan vattnade för att det skulle sjunka ner riktigt ordentligt. Det gjorde att stenarna verkligen sitter ihop som en enda stor enhet.
Återstår att imorgon göra en andra fogning. Sedan tror jag vi är färdiga med stenläggningen i växthuset. Vi är hittils vääääldigt nöjda med resultatet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej, vilket fint växthus!! Själv håller jag på och planerar ett 6kvm växthus. Ser att du har en del med jordbädd. Är det att rekommendera? Fundera att ha en gång med grus och på sidorna jordbäddar. Då kanske man behöver inte vattna lika mycket som med krukor? Vad tycker du?